Надеждата е нещо добро, може би най-доброто от всичко на света. А

...
Надеждата е нещо добро, може би най-доброто от всичко на света. А
Коментари Харесай

Въпросът е дали да се вкопчиш в живота или в смъртта | Изкуплението ШОУШЕНК

„ Надеждата е нещо добро, може би най-хубавото от всичко на света. А нищо положително не умира! Въпросът е дали да се вкопчиш в живота или в гибелта. ”

В края на 80-те, за откупуването на авторските права върху новелата си „ Рита Хейуърт и изкуплението Шоушенк “, Стивън Кинг получава 5000 $. Той в никакъв случай не осребрява този чек, а го слага в рамка – за безконечни времена. Филмът на младия режисьор Франк Дарабонт „ Изкуплението Шоушенк ” излиза на екран в Съединени американски щати през септември 1994 година – без огромни очаквания да триумф, в стеснен брой киносалони, сътворен със непретенциозен бюджет от $25 милиона. Първите седмици носят разочароващ доход по гледаемост, което класира лентата като цялостен неуспех. Но както мъдрият Стивън Кинг предусеща първоначално, времето работи с цялостна мощ за възкресението на този кино шедьовър. „ Изкуплението Шоушенк ” се снабдява със 7 номинации „ Оскар ” и въпреки да не печели нито една от тях, притегля вниманието на милиони фенове, които затаяват мирис пред разтърсващата затворническа история.

За изкуплението и свободата, която в никакъв случай не идва безплатно, за справедливостта и другарството, което може да роди даже в пандиза, за неугасващата вяра и избора да се вкопчиш в живота или в гибелта. Това е историята и на една изумителна актьорска игра, в която пандизчиите Тим Робинс и Морган Фрийман извървяват пътя до висшото човешко право – свободата. Поругана, изстрадана, изкупена. През 2015 година филмът „ Изкуплението Шоушенк “ е включен в Националния кино регистър на Съединени американски щати и става част от националното кино-наследство на страната.

Вижте непубликувани фрагменти от сътворението на една от най-великите кинотворби на всички времена.

„ Страхът може да те затвори. Надеждата може да те освободи. ”

Снимки: vintag.es

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР